Oferujemy kwalifikowane sadzeniaki ziemniaków wysadzane w niżej wymienionych stopniach:

  • Vineta B1 – wczesne, bardzo dobry smak

  • Catania B1 – bardzo wczesne, kremowo - biały miąższ, polecane do podkiełkowania

  • Ricarda B1 -  średnio wczesne, odmiana jadalna w typie b, o czerwonej skórce i kremo-bialym miąższu

  •  NOYA – Odmiana średnio wczesna jadalna. Zachowuje dobrą jakość podczas długiego okresu przechowywania. Tworzy duże bulwy o regularnym okrągło-owalnym kształcie, o bardzo gładkiej jasnożółtej skórce, białym miąższu i płytkich oczkach. Typ kulinarny AB. Noya wyróżnia się także doskonałym smakiem. Odznacza się dobrą odpornością na wirus Y, rizoktoniozę i parcha srebrzystego oraz umiarkowaną na parcha zwykłego, a także niskim zapotrzebowaniem na azot. Posiada wysoką tolerancję na okresowe niedobory wody.